Каша геркулесова

6 6 25 хв. 25 хв.

Всі ми з дитинства знаємо, що сама корисна каша «Геркулес» або вівсяна каша. Рецепт її приготування дуже простий, а урізноманітнити кашу ви можете додаванням родзинок, горіхів, варення або свіжих ягід. Як приготувати геркулесову кашу?

Продукти
  • Пластівці вівсяні - 270 г (трохи більше 2,5 склянки*)
  • Молоко - 600 г (близько 2,5 склянки)
  • Вода - 200 г (0,75 склянки)
  • Масло вершкове - 40 г (2 ст. ложки)
  • Цукор - 50-100 г (0,25-0,5 склянки)
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
  • (*Обсяг склянки - 250 мл)
Приготування

Як робити: Каша геркулесова? Дуже просто читайте далі...

Каша по цьому рецепту виходить густа, навіть сухувата, але дуже смачна!

Якщо потрібно приготувати більш ніжну вівсяну кашу, молока потрібно взяти в 2 рази більше.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати інгредієнти для каші геркулесову на молоці.

Шаг №2

Молоко розбавити водою, налити в каструлю, довести до кипіння.

Шаг №3

Додати сіль, цукор, розмішати, засипати вівсяні пластівці «Геркулес».

Шаг №4

Помішуючи, варити геркулесову кашу при слабкому кипінні 15-20 хвилин, до загусання.

Шаг №5

При подачі в тарілки з кашею покласти масло.

Вгору