Картопля по-французьки

8 2 20 хв. 60 хв.

Картопля по-французьки запікається в духовці з м'ясом і цибулею. Дуже простий рецепт, але картопля по-французьки - це завжди дуже смачно і апетитно.

Продукти
  • Картопля - 7 шт.
  • Масло - 50 г
  • Свинина (відбивні) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Майонез - 100-150 г (за смаком)
  • Сир твердий - 150 г (за смаком)
  • Сіль - 1-2 ч. ложки (за смаком
  • Перець - 0,25 ч. ложки (за смаком)
Приготування

Як робити: Картопля по-французьки? Дуже просто читайте далі...

Замість свинячих відбивних можна використовувати відбите куряче філе, але смак страви буде іншою.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування картоплі по-французьки перед вами.

Шаг №2

Як приготувати картоплю по-французьки:

М'ясо помити, осушити, нарізати товщиною близько 1 см.

Шаг №3

М'ясо відбити кухонним молотком.

Шаг №4

Картоплю почистити, помити.
Включити духовку.

Шаг №5

Цибуля ріпчаста почистити, помити і нарізати тонкими півкільцями.

Шаг №6

Очищений картопля нарізати пластинами завтовшки 3-4 міліметра.

Шаг №7

Сковороду без ручки змастити маслом. Викласти половину картоплі на сковороду, посолити.

Шаг №8

Зверху викласти шматочки відбитого м'яса так, щоб повністю закрити шар картоплі. Посолити і поперчити.

Шаг №9

На м'ясо викласти цибулю, нарізану півкільцями.

Шаг №10

А потім - шар картоплі.

Шаг №11

Посолити і рясно змастити майонезом.

Шаг №12

Поставити сковороду в духовку на середню полицю. Запікається картопля по-французьки в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин.

Шаг №13

Твердий сир натерти на крупній тертці.

Шаг №14

Через 40 хвилин після початку запікання (за 5-10 хвилин до готовності) дістати сковороду з духовки, посипати страву тертим сиром. Поставити картоплю по-французьки в духовку на 5-10 хвилин.

Шаг №15

Картопля по-французьки готова. Подавати гарячою.
Приємного апетиту!

Вгору