Картопляний суп-пюре з часником, помідорами і перцем

9 12 40 хв. 45 хв.

Ситний густий картопляний суп-пюре. Рецепт приготування нескладний і зажадає зовсім небагато інгредієнтів - картопля, помідори, яйця, вершкове масло і спеції.

Продукти
  • Вода - 2 л.
  • Картопля - 1 кг
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Часник - 4 зубки
  • Сіль - 2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 1 ч. ложка
  • Сметана - 100-200 г
  • Зелень - 0,25 пучка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для супу-пюре картопляного.

Шаг №2

Як приготувати картопляний суп-пюре:

Картопля очистіть, наріжте, вимийте.

Шаг №3

Залийте водою, додайте 0,5 ч. ложки солі.

Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності (20 хвилин).

Шаг №4

Розімніть товкачиком відварені картоплини або протріть їх через сито.

Шаг №5

Яйця збити.

Шаг №6

Додайте в отримане пюре сирі яйця.

Шаг №7

Гарненько перемішавши, поступово розведіть картопля відваром з-під картоплі.

Шаг №8

Помідори обшпарте окропом, очистіть від шкірки.

Шаг №9

Дрібно наріжте.

Шаг №10

На сковороді на середньому вогні розтопіть 50 г масла. Помідори викладіть на сковороду, тушкуйте 10 хвилин на вершковому маслі (можна на рослинному) маслі.

Шаг №11

Видавіть часник. Перемішайте.

Шаг №12

Зелень дрібно наріжте.

Шаг №13

Після цього поставте каструлю на плиту, дайте закипіти, опустіть туди помідори, рубану зелень, масло (50 г), чорний мелений перець і, накривши кришкою, доведіть суп-пюре картопляний до кипіння. Потім вимкніть і дайте постояти кілька хвилин.

Шаг №14

Подавати суп-пюре картопляний зі сметаною.

Вгору