Картопляний соус з грибами

Це не соус як такої, а швидше густий суп. Подають на гарнір. Для нього бажано використовувати картоплю разваривающихся сортів.

Продукти
  • Картопля - 1 кг
  • Гриби - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Лавровий лист - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Масло рослинне - 50 мл
Приготування

Як робити: Картопляний соус з грибами? Дуже просто читайте далі...

1. Картоплю очистити, промити в проточній воді, розрізати на 4-8 частин залежно від розміру.

2. Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками, обсмажити на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.

3. Додати до цибулі картоплю і промиті, нарізані гриби і обсмажити все разом хвилин 5-10. Посолити поперчити за смаком.

4. Додати в соус теплу воду, лавровий лист, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 30 хвилин.

5. Борошно розвести невеликою кількістю води, довести до однорідності, влити тонкою цівкою в соус, перемішуючи. Додати товчений часник. Довести до кипіння і загустіння. Зняти з вогню.

Приємного апетиту!

Вгору