Картопляні котлети з грибним соусом

13 4

Картопляні котлети з пюре подаються з грибним соусом.

Продукти
  • Картопля — 1 кг
  • Масло вершкове — 50 г
  • Молоко — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Хлібні крихти білі — 75 г
  • Олія рослинна — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • *
  • Для соусу:
  • Гриби печериці свіжі — 250 г
  • Масло вершкове — 25 г
  • Борошно — 15 г
  • Вершки жирні — 300 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Картопляні котлети з грибним соусом? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати грибний соус. Гриби порізати невеликими шматочками, скласти в сковороду, готувати на середньому вогні, помішуючи, до випаровування рідини. А потім додати вершкове олію, смажити гриби, помішуючи, 5-10 хвилин. Посипати гриби борошном, перемішати. Поступово ввести вершки, готувати, помішуючи, до закипання і загустіння соусу. Зменшити вогонь до мінімального, готувати соус 10 хвилин. Посолити і поперчити грибний соус за смаком. Відставити в сторону.

2. Картоплю почистити і порізати шматочками. Скласти в каструлю, залити водою, на середньому вогні довести до кипіння, варити близько 20 хвилин, до м'якого стану. Потім осушити картоплю і перекласти назад в каструлю, добре розім'яти в пюре.

3. Додати в каструлю з пюре 15 г вершкового масла і молоко, добре перемішати. Дати пюре охолонути при кімнатній температурі, а потім додати яйце, посолити, поперчити і добре перемішати.

4. Змоченими в холодній воді руками з картопляної маси сформувати котлети, обваляти їх в хлібних крихтах.

5. Вершкове масло з рослинним маслом розігріти на сковороді, викласти картопляні котлети, смажити близько 3-5 хвилин з кожного боку (до золотистого кольору).

6. Подавати картопляні котлети з грибним соусом (при необхідності його можна підігріти перед подачею).

Вгору