Картопляні галушки зі шпинатом і лососем

7

Є такі рецепти, дивлячись на які розумієш - треба приготувати обов'язково, мені це подобається, і це сподобається не тільки мені!

Продукти
  • Картопля (бажано розсипчастий) - 500 г
  • Філе лосося - 200 г
  • Борошно - 150-200 г
  • Листя шпинату - 100 г
  • Тертий твердий сир - 2 ст.л.
  • Для ароматного масла:
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Листочки розмарину (шалфею) - 10 шт.
Приготування

Як робити: Картопляні галушки зі шпинатом і лососем? Дуже просто читайте далі...

Ось це як раз той самий випадок, рецепт опублікувала Люба на сайті Бесіди про все і в ЗТ, і він відразу привернув загальну увагу, багато кулинарочки втілили його, і я теж не змогла залишитися байдужою.

Так, це не швидкий рецепт, який готується за півгодини, тому краще зайнятися їм, коли у вас є час, але рецепт картопляних галушок того варто, і до того ж це з тих страв, які можна приготувати з запасом і залишити в морозилці до наступного разу.

загалом, це дуже смачно, ніжно і незвично.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати картопляні галушки:

Картоплю відварити, остудити, натерти на тертці.
Шпинат помити, обдати окропом, злегка віджати, подрібнити.
Можна шпинат з невеликою частиною картоплі подрібнити блендером, а потім змішати з рештою картоплею.
На присипану борошном поверхню викласти картоплю, шпинат, посолити і посипати сиром.

Шаг №2

Замісити еластичне тісто, додаючи борошно (тісто не повинно бути жорстким, і не повинно сильно прилипати до рук).

Шаг №3

Лосось нарізати смужками шириною приблизно 1 див.
Тісто розкачати на присипаної борошном дошці шаром приблизно 0,5-0,7 см і нарізати на смужки.

Шаг №4

Викласти лосось і защипнути смужки тіста. А можна просто накрити смужку тесту з лососем порожній смужкою тіста. Мені здалося це простіше. Трохи прокатати руками отримані валики.

Шаг №5

Нарізати ковбаски з лососем гострим ножем на невеликі шматочки.
Варити картопляні галушки з лососем в киплячій підсоленій воді до спливання.
Якщо ви зробили більшу кількість лососевих ковбасок, чим хочете використовувати, то можна кожен валик окремо загорнути в харчову плівку і заморозити.

Шаг №6

Поки варяться галушки, обсмажити на оливковій олії листочки розмарину (в оригіналі шавлії).
Полити картопляні галушки маслом і прикрасити листочками розмарину.

Картопляні галушки готові. Приємного апетиту!

Вгору