Картопляне пюре з листової капустою і ковбасою

7 4

Картопля вариться з капустою кале, а також з ковбасою, що надає картопляного пюре аромату і смаку копченостей.

Продукти
  • Капуста кале, листова - 1,6 кг
  • Картопля (чищений) - 1 кг
  • Ковбаса копчена - 300 г
  • Молоко (гаряче) - 100 г
  • Масло вершкове - 25 г
  • Сіль - за смаком
  • Масло вершкове для сервірування
Покрокове приготування

Шаг №1

Ось така була копчена ковбаса.

Шаг №2

1. Капусту помити, видалити грубі стебла, а листя нашаткувати соломкою.

2. Капусту бланшувати в киплячій воді протягом 10 хвилин, потім осушити.

Шаг №3

3. Картоплю скласти у велику каструлю, залити водою, щоб її рівень лише покривала картоплю. Покласти в каструлю з картоплею бланшировану капусту і ковбасу, накрити кришкою, готувати на середньому вогні 30 хвилин.

4. Дістати м'ясо з каструлі. Картоплю і капусту відкинути на друшляк.

Шаг №4

5. Картоплю і капусту покласти назад в каструлю, розім'яти до пюреобразного стану, додати молоко і масло, добре перемішати. Посолити і поперчити пюре за смаком.

6. Подавати картопляне пюре з різаною ковбасою. У кожну порцію картоплі можна покласти додатково трохи олії.

Вгору