Картопляно-рибні оладки

14 4 25 хв. 40 хв.

Картопляно-рибні оладки - смачно, ситно, легко і просто. Ну хто відмовиться від рум'яної підсмаженої картоплі з рибою і з гірчичним соусом!

Продукти
  • Картопля - 2-3 шт. (350-400 г)
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. (близько 100 г)
  • Рибне філе - 500 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Приправа для риби - на смак
  • Борошно - 2 ст. ложки (60 г)
  • Рослинне масло - для смаження (30-40 г)
  • Для соусу:
  • Сметана - 3 ст. ложки (75 г)
  • Гірчиця негостра - 1 ст. ложка (25 г)
  • Зелень нарізана - 1 ст. ложка (5 м)
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Покрокове приготування
1 Картопляно-рибні оладки, шаг 1

Як приготувати картопляно-рибні оладки:

Для оладок готуємо дві маси - картопляну і рибну.
Картоплю і цибулину натираємо на крупній тертці, додаємо сіль, перець, 1 ст. ложку борошна, 1 яйце і добре вимішуємо.
Рибне філе пропускаємо через м'ясорубку, додаємо 1 яйце, 1 ст. ложку борошна, сіль, приправу для риби і теж добре вимішуємо.

:)
2 Картопляно-рибні оладки, шаг 2

На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо по 1 ст. ложці картопляної маси. Зверху - по 1 ст. ложці рибної маси. Разровняем ложкою.
Обсмажуємо картопляно-рибні оладки на помірному вогні з однієї, а потім з іншого боку до рум'яності (приблизно 15-20 хвилин).
Для соусу змішаємо сметану, гірчицю і зелень. Посолити і поперчити за смаком.

3 Картопляно-рибні оладки, шаг 3

Викладемо картопляно-рибні оладки на тарілку, поллємо гірчичним соусом.
До оладок можна приготувати салат з помідорів.
Приємного апетиту!

Вгору