Картофельники

8 30 хв. 60 хв.

Апетитні підсмажені картофельники можна подати як гарнір до м'яса, але хороші вони з різними начинками і як самостійне блюдо.

Продукти
  • Картопля - 1 кг
  • Яйця - 1 шт
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Борошно - 1 склянка
  • Жир або рослинна олія - 120 г (для смаження)
  • Панірувальні сухарі - 5 ст. л.
Приготування

Як робити: Картофельники? Дуже просто читайте далі...

Можна начинити картофельники м'ясом, капустою або грибами і використовувати як самостійне блюдо.

Приготування начинки для картопляників з м'ясом: будь відварене м'ясо, потрошки пропустити через м'ясорубку. Підсмажити цибулю і в нього покласти м'ясо, прогріти 5 хвилин, додати трохи гарячої води (для соковитості) і приправити.

Для картопляників з капустою: дрібно нашатковану свіжу капусту підсмажити, приправити підсмаженою цибулею, сіллю, перцем.

Для картопляників з грибами: запашні дрібно нарізані гриби заправити смаженою цибулею, сіллю, перцем.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати інгредієнти для картопляників.

Шаг №2

Як приготувати картофельники:

Картоплю очистити, вимити.

Шаг №3

Очищену картоплю нарізати великими шматками, опустити в холодну воду і зварити в злегка підсоленій поді протягом 30 хвилин до готовності.

Шаг №4

Потім ще теплим пропустити через м'ясорубку або зробити пюре звичним для Вас способом.

Шаг №5

Додати в картоплю яйце (можна додати збите яйце).

Шаг №6

У картопляну масу покласти борошно, сіль.

Шаг №7

Добре вимішати. З отриманого картопляного тіста мокрими руками сформувати невеликі картофельники. Запанірувати в сухарях з обох сторін.

Шаг №8

Розігріти в сковороді рослинне масло і обсмажити на ньому картофельники з двох сторін до золотистого кольору (2-3 хвилини з кожної сторони).

Шаг №9

Подавати картофельники зі сметаною. З цієї маси можна зробити котлети до будь-якого м'яса з будь-яким соусом.

Шаг №10

Готові картофельники. Приємного апетиту!

Вгору