Картопляна запіканка з яйцями

11 6

Картопляна запіканка - рецепт, за яким спочатку потрібно приготувати запіканку, а потім акуратно розмістити на неї сирі яйця. Всі запікається в духовці, і виходить чудове, повноцінне блюдо.

Продукти
  • Масло вершкове - 50 г (2 ст. л.)
  • Цибуля ріпчаста, великий (чищений і дрібно нарізаний) - 1 шт
  • Яйця - 6 шт.
  • Шинка (різана кубиками) - 350 г
  • Картопля (варена і нарізаний кубиками)- 450 г
  • Сир Чеддер (подрібнений) - 120 г
  • Томатний кетчуп - 30 г (2 ст. л.)
  • Вустерширський соус - 30 г (2 ст. л.)
  • Соус Табаско - 2-3 краплі
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Петрушка свіжа (дрібно різана) - 15 г (1 ст. л.) для прикраси
Приготування

Як робити: Картопляна запіканка з яйцями? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати картопляну запіканку:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. У сковороді розігріти половину масла. Висипати в розігріту сковороду цибулю і смажити, помішуючи, до м'якого стану.

2. Скласти цибулю в миску, туди ж покласти шинку, картопля, сир, кетчуп і вустерширський соус. Посолити і поперчити за смаком, добре перемішати.

3. Деко з бортиками злегка змастити олією і викласти в нього картопляно-сирну суміш одним шаром. Поставити деко в духовку і запікати близько 10 хвилин.

4. Дістати деко з духовки і зробити в запіканці 6 заглиблень. У ці поглиблення вилити по одному яйцю.

5. У невеликому сотейнику розтопити вершкове масло, налити соус табаско і полити цією сумішшю картопляну запіканку.

6. Поставити форму в духовку і запікати страву близько 15-20 хвилин, до готовності яєць.

Подавати запіканку картопляну відразу ж, посипавши рубаною петрушкою.

Вгору