Картопляна запіканка з яйцями
Картопляна запіканка - рецепт, за яким спочатку потрібно приготувати запіканку, а потім акуратно розмістити на неї сирі яйця. Всі запікається в духовці, і виходить чудове, повноцінне блюдо.
- Масло вершкове - 50 г (2 ст. л.)
- Цибуля ріпчаста, великий (чищений і дрібно нарізаний) - 1 шт
- Яйця - 6 шт.
- Шинка (різана кубиками) - 350 г
- Картопля (варена і нарізаний кубиками)- 450 г
- Сир Чеддер (подрібнений) - 120 г
- Томатний кетчуп - 30 г (2 ст. л.)
- Вустерширський соус - 30 г (2 ст. л.)
- Соус Табаско - 2-3 краплі
- Сіль і чорний мелений перець за смаком
- Петрушка свіжа (дрібно різана) - 15 г (1 ст. л.) для прикраси
Як робити: Картопляна запіканка з яйцями? Дуже просто читайте далі...
Як приготувати картопляну запіканку:
1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. У сковороді розігріти половину масла. Висипати в розігріту сковороду цибулю і смажити, помішуючи, до м'якого стану.
2. Скласти цибулю в миску, туди ж покласти шинку, картопля, сир, кетчуп і вустерширський соус. Посолити і поперчити за смаком, добре перемішати.
3. Деко з бортиками злегка змастити олією і викласти в нього картопляно-сирну суміш одним шаром. Поставити деко в духовку і запікати близько 10 хвилин.
4. Дістати деко з духовки і зробити в запіканці 6 заглиблень. У ці поглиблення вилити по одному яйцю.
5. У невеликому сотейнику розтопити вершкове масло, налити соус табаско і полити цією сумішшю картопляну запіканку.
6. Поставити форму в духовку і запікати страву близько 15-20 хвилин, до готовності яєць.
Подавати запіканку картопляну відразу ж, посипавши рубаною петрушкою.
-
Шашлики з гарбуза на грилі
-
Макарони, запечені з помідорами і сиром
-
Рол «Цезар»
-
Картопляне пюре з кров'яною ковбасою і смаженою цибулею
-
Курка, смажена в духовці з картоплею
-
Макарони, запечені з индюшиным м'ясом, горошком і кукурудзою
-
Свиняче філе під імбирним соусом
-
Чізкейк з яблуками
-
Піца з салямі, цибулею, грибами і болгарським перцем
-
Крильця в солодкому соусі