Картопляна запіканка з солоними грибами

7

Коли про свіжих грибах можна забути до весни, а солоні як раз доспіли... Розповім про старому та дуже простий рецепт катофельной запіканки, яка може бути як гарніром, так і самостійною стравою.

Продукти
  • Картопля середній — 4 шт.
  • Гриби солоні
  • Цибуля ріпчаста невеликий — 2 шт
  • Зелень будь-яка
  • Сир будь-який (не обов'язково)
  • Сіль
  • Перець
Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Чистимо і відварюємо картоплю.
Поки він вариться, дрібно ріжемо цибулю. Гриби промиваємо від розсолу і теж дрібно ріжемо.

Шаг №3

З відвареної картоплі робимо пюре, вмішуємо цибулю і гриби.
Перекладаємо отриману суміш у форму для випічки і ставимо в духовку. У мене був ковбасний сир(!), і я натер його зверху. Не думаю, що селяни у вісімнадцятому-дев'ятнадцятому століттях клали зверху сир:)
При температурі 180 градусів запіканка буде готова через 20 хвилин.

Шаг №4

От і все!
Замість запіканки можна зробити з суміші котлетки і посмажити на сковороді. До шматка м'яса буде саме то:)

Приємного апетиту!

Вгору