Картопляна запіканка

6 6 25 хв. 65 хв.

Рецепт картопляної запіканки з відвареної картоплі з сиром, молоком, шинкою і яйцями.

Продукти
  • Картопля (нарізаний кубиками) — 3 склянки
  • Сир Монтерей Джек з перцем чилі (подрібнений на тертці) — 100 г
  • Шинка (рублена кубиками) — 1 склянка
  • Молоко — 1,5 склянки
  • великі Яйця (злегка збиті) — 4 шт.
  • Цибуля зелена (рубаний) — 0,25 склянки
Приготування

Як робити: Картопляна запіканка? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати картопляну запіканку:

1. Подрібнену картоплю відварити в окропі протягом 3-4 хвилин. Потім відкинути на друшляк, дати воді повністю стекти.

2. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом жароміцну форму об'ємом 2 л.

3. В промаслений форму викласти картоплю, розрівняти одним шаром, зверху посипати сиром, рубаною шинкою і зеленою цибулею.

4. У мисці змішати молоко з яйцями і 1/8 ч. ложка чорного меленого перцю. Залити цією сумішшю картоплю у формі.

5. Помістити картоплю в розігріту духовку, випікати картопляну запіканку близько 40-45 хвилин до золотавої скоринки. Перед подачею дати картопляної запіканці охолонути при кімнатній температурі протягом 5 хвилин.

Вгору