Картопляна драчена (бабка)

8

Драчена (запіканка, картопляна бабка) — рецепт популярний у російської, білоруської та української кухні. Рецепт драч може дещо змінюватись, але основа драч картопляної – це тертий сиру картоплю з додаванням борошна, який може додаватися смажену цибулю і м'ясопродукти.

Продукти
  • Картопля — 0,5 кг
  • Борошно пшеничне — 3-5 ст. ложок
  • Шпик (сало) — 50 г
  • Цибуля ріпчаста — 100-150 г
  • Масло вершкове — 25 г
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Сода (за бажанням) — 1 щіпка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування картопляної драч.

Шаг №2

Як приготувати картопляну драчени (картопляну бабцю):

Сало (шпик) дрібно нарізати.

Шаг №3

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Шаг №4

На сковороді, на середньому вогні, помішуючи, обсмажити цибулю і сало (приблизно 5 хвилин).

Шаг №5

Картоплю очистити, вимити і натерти на крупній тертці.

Шаг №6

У терту картоплю додати борошно, сіль, перець, соду, смажену цибулю з салом, все добре перемішати.
(Можна додавати в драчени шматочки обсмаженої свинини.)

Шаг №7

Включити духовку. Деко або форму застелити фольгою і змастити маслом, викласти картопляну масу і розрівняти її.
Картопляну драчени запікати до готовності (приблизно 40-50 хвилин), при температурі 190 градусів.

Шаг №8

Подати картопляну драчени в гарячому вигляді з маслом.

Вгору