Картопля, запечена в духовці з салом

2 4 50 хв.

Все геніальне — просто. Готуємо на гарнір картопля, запечена в духовці з салом. Просто і смачно. Можна запікати як молода картопля, так і старий. Бульби вибирати приблизно одного розміру і не дрібні.

Продукти
  • Картопля — 1 кг
  • Сало солене — 100-150 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати картоплю, запечену в духовці з салом:

Включити духовку. Картопля вимити разом з шкіркою.
Кожен картоплю розрізати вздовж на дві половинки, викласти на деко зрізом вгору.

Шаг №2

Сало нарізати тонкими шматочками (сіль не зчищати).

Шаг №3

На кожну половинку картоплі викласти шматочок сала.

Шаг №4

Сало зубочисткою приколоти до картоплі (при запіканні сало може «втекти»). Деко поставити в розігріту духовку на середню полицю. Запікати при 200 градусах до готовності (молода картопля — близько 30 хвилин, старий — близько 50 хвилин).

Шаг №5

Готовність картоплі можна перевірити за допомогою зубочистки. Якщо зубочистка входить в картоплю, як у масло, значить картопля, запечена в духовці з салом, готовий.
Приємного апетиту!

Вгору