Картопля, тушкована з гуньбою (Aloo Methi)

3 45 хв.

Дуже просте, смачне і корисне блюдо індійської кухні.

Продукти
  • Картопля (почистити, нарізати середніми шматочками) - 4-5 шт.
  • Пажитник (шамбала) свіжий або сушений - 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста (почистити, дрібно нарізати) - 1 шт.
  • Імбир свіжий (тертий на дрібній тертці) - 1 ч.ложка
  • Часник свіжий (тертий на дрібній тертці) - 1 ч.ложка
  • Кумін (зіра), насіння - 1 ч.ложка
  • Гірчиця, насіння - 1 / 2 ч. ложки
  • Куркума - 1 / 3 ч. ложки
  • Коріандр мелений - 1 ч.ложка
  • Перець чилі сушений - 2 шт.
  • Сіль - 1/2 ч. ложки
  • Масло гірчичне - 3 ст.ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Пажитник (ін. назви: шамбала, Fenugreek Leaves, Kasoori methi) помити і замочити в солоній воді.

Шаг №2

Олія гірчична розігріти до появи диму, Остудити. Потім знову нагріти, додати насіння гірчиці, насіння куміна. Перемішати протягом 1-2 хв. Коли насіння гірчиці почнуть тріскатися, додати сушений перець Чилі.

Шаг №3

Додати цибулю. Нагрівання зробити середнім. Обсмажити при перемішуванні 5 хв.

Шаг №4

Додати куркуму, мелений коріандр, товчений часник і імбир. Перемішати. Обсмажити при перемішуванні 1-2 хв.

Шаг №5

Додати картоплю, 2 ст. ложки гарячої води. Добре перемішати. Накрити кришкою. Тушкувати при середньому нагріві 15-20 хв.

Шаг №6

В результаті гасіння, перед додаванням пажитника, картопля повинен бути готовий приблизно на 2/3.

Шаг №7

Додати пажитник, попередньо віджавши його від води. Добре перемішати. Накрити кришкою. Тушкувати при середньому нагріві 5-7 хв.

Шаг №8

Подавати гарячим, як окреме вегетаріанське блюдо. В Індії такі страви часто подають з додатковим гарніром, наприклад з вареним рисом і чапаті.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Вгору