Картопля з оселедцем по-фінськи

13

Дуже проста й ситна страва з важковимовною назвою «калаллаатико». Я цей рецепт внесла свої невеликі зміни. Додала спеції і, перш ніж запікати картоплю в духовці, я його відварила майже до готовності. Тоді страва готується швидше.

Продукти
  • Оселедець морожена або свіжа - 2 шт.
  • Картопля - 800 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Молоко - 150 мл
  • Яйця - 3 шт.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Масло рослинне - 5 ст. л.
  • Спеції для риби (без солі)
  • Базилік сухий
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Зелень петрушки - 2 гілочки
  • Зелень кропу - 2 гілочки
Покрокове приготування

Шаг №1

Насамперед, оселедець обробити на філе. Випатрати, зняти шкірку і вийняти хребет з кістками.

Шаг №2

Картоплю можна відварити в мундирі, а потім почистити. Молода картопля краще відварювати вже очищений. Головне - не розварити його. Як тільки дерев'яною шпажкою можна проколоти картопля, вимкніть вогонь і злийте воду.

Шаг №3

Картоплю порізати не тонкими скибочками, укласти «черепичкой» на дно змащеного маслом деко. Посолити і поперчити, посипати сухим базиліком.

Шаг №4

Підготовлену оселедець порізати на шматки, посолити, поперчити, посипати приправою.

Шаг №5

Рибу вмочити в борошно і викласти поверх картоплі. Цибулю дрібно порубати і посипати їм зверху оселедець. Полити олією і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Шаг №6

Збити яйця з молоком.

Шаг №7

Вилити молочно-яєчну суміш на картоплю з оселедцем. Збільшити температуру в духовці до 200 градусів і запекти до рум'яної скоринки (хвилин 15-20).

Шаг №8

Готову страву посипати зеленню і подавати гарячим.

Шаг №9

Приємного апетиту!

Вгору