Картопля по-португальськи

10 6 20 хв. 140 хв.

Смачну печеню з копченими ковбасками (або цілим шматком копченої ковбаси) і помідорами. Картопля за час гасіння просочується вином, цибулею, помідорами і спеціями і стає дуже смачним.

Продукти
  • Картопля - 1 кг або трохи більше
  • Червоне сухе вино - 100 мл
  • Копчена ковбаса або копчені сосиски - 350-500 г
  • Паприка - 1 ст. ложка
  • Помідори - 250-300 г
  • Цибуля - 250 г
  • Петрушка - 150 г (зелені)
  • Сіль - 3/4 ст. ложки
  • Сухі італійські трави - 1 ст. ложка. (Це не обов'язково. Вони мені подобаються і я додаю їх.)
Приготування

Як робити: Картопля по-португальськи? Дуже просто читайте далі...

Страва досить об'ємне, і його зручно готувати на 6-8 осіб. Зручно ще й тому, що витрачаєте всього 15-20 хвилин на підготовку, завантажуєте в духовку і забуваєте про нього на 2 години. Не бійтеся, не згорить! А потім пред'являєте всі на велике блюдо, а можна залишити і в листі, і несете на стіл, а запах випереджає вас...

Покрокове приготування

Шаг №1

Помідори ріжемо шматочками, подрібнюємо цибулю півкільцями і петрушку дрібно ріжемо. Картоплю чистимо і крупно ріжемо на 4 частини вздовж).

Шаг №2

Викладаємо помідори з цибулею і петрушкою у глибокий лист або інший посуд, в якій будемо запікати.

Шаг №3

Змішуємо картоплю з сіллю, паприкою і травами. Викладаємо зверху помідорів з цибулею.

Шаг №4

Виливаємо вино і наливаємо води до половини картоплі (1-1,5л). Верхній картопля не повинен бути у воді. Воду і вино лейте з краю.

Шаг №5

Покладемо зверху сосиски або

Шаг №6

ковбасу і поставимо в духовку на дві години при температурі 200 градусів. Кришкою не накривати!

Шаг №7

Цей знімок зробила через годину спеціально для скептиків, яких хвилює тривале перебування картоплі в духовці при 200 градусах. Як бачите, кількість рідини за годину тільки збільшилася. Помідори і цибулю, трохи, пустили сік. А як відомо, в кислому середовищі (вино і помідори) картопля не розварюється. Якщо бачите, що рідини замало (до половини), може помідори були не дуже соковиті - на другій годині можете зменшити температуру до 180 -170 градусів.
Ще одне зауваження. Не знаю на скільки треба зменшити час запікання, якщо берете продуктів менше, ніж зазначено в рецепті. Я збільшила кількість продуктів в 1,5 рази (з ковбасою). Відповідно і час перебування картоплі в духовці довелося збільшити на 15 хвилин. Рідина повинна випаруватися, але без пригорання овочів.

Шаг №8

Наш картопля готовий. Можемо подавати в тій посуді, що запікали.

Шаг №9

Але краще забрати сосиски або ковбасу і перевернути форму на блюдо так, щоб овочі знизу опинилися нагорі. Ковбасу порізати великими шматками.

Шаг №10

Знову покладемо сосиски або ковбасу зверху.
Приємного апетиту!

Вгору