Картопля по-бомбейски

12

Молода картопля смачний навіть приготований самим простим чином, але неодмінно варто хоча б раз приготувати картоплю по-бомбейски.

Продукти
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Чилі зелений - 2 шт.
  • Кінза - 50 г (2 склянки)
  • Картопля молода - 450 г
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Олія оливкова - 4 ст. л.
  • Чилі червоний, сушений - 2 шт.
  • Листочки каррі - 6-8 шт.
  • Асафетида - 1/4 ч. л.
  • Кумін - 1/2 ч. л.
  • Гірчичний порошок - 1/2 ч. л.
  • Сушена цибуля - 1/2 ч. л.
  • Кріп сушений - 1/2 ч. л.
  • Лимонний сік за смаком
  • Сіль
Приготування

Як робити: Картопля по-бомбейски? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати молоду картоплю по-бомбейски:

1. Дрібно порізати цибулю, кінзу і чилі.

2. З молодої картоплі зішкребти плівку і порізати бульби невеликими шматочками.

3. Картоплю скласти в каструлю, залити холодною водою, насипати трохи солі і 1/2 чайної ложки куркуми. На сильному вогні довести воду до кипіння і варити до м'якого стану картоплі, 10-15 хвилин. Готову картоплю відкинути на друшляк, дати воді стекти, а потім розім'яти його вилкою.

4. У великій сковороді розігріти оливкову олію, викласти на розігріту сковороду сушений чилі і листя каррі, смажити близько 2 хвилин.

5. Додати в сковороду цибулю, зелений чілі, кінзу і решту куркуму, готувати близько 2 хвилин.

6. Насипати в сковороду асафетіду, кумін, гірчицю, цибулю і фенхель. Готувати, помішуючи, близько 5 хвилин.

7. Викласти в сковороду картоплю і налити трохи води. Готувати молоду картоплю на повільному вогні близько 10 хвилин.

Подавати молода картопля по-бомбейски, окропивши лимонним соком.

Вгору