Картопля фрі з цибулею і гострим соусом

6

Всіма улюблений картопля фрі можна подати по-індонезійськи, з цибулею і гострим соусом.

Продукти
  • Картопля великий (чищений і нарізаний брусочками) - 3 шт.
  • Олія для фритюру
  • Цибуля ріпчаста (чищений і нарізаний смужками) - 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • *
  • Для соусу:
  • Перець чилі (очищений від насіння і розтертий в кашку) - 1-2 шт.
  • Темний соєвий соус - 45 г (3 ст. л.)
Приготування

Як робити: Картопля фрі з цибулею і гострим соусом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати картоплю фрі:

1. Картопляні брусочки покласти в крижану воду на 20 хвилин. Потім викласти картоплю на паперовий рушник і добре промакнуть.

2. У фритюрниці або глибокої товстостінній каструлі розігрійте олію до температури 180 градусів. Занурте в розігріте масло картоплю. Смажте картопля фрі до золотисто-коричневого кольору, близько 15 хвилин.

3. Перекласти смажену картоплю на паперовий рушник, промокнути залишки жиру, а потім викласти картоплю фрі на блюдо і посипати сіллю.

4. У теж масло, в якому смажилася картопля, викласти нарізаний лук і смажити до золотистого кольору. Смажену цибулю так само промокнути паперовим рушником, а потім викласти на блюдо з картоплею.

5. Чилі змішати з соєвим соусом і злегка розігріти на середньому вогні. Полити цією сумішшю картоплю і цибулю, подавати картоплю фрі відразу ж.

Вгору