Картопля фрі по-бельгійськи

5

Батьківщиною картоплі фрі є Бельгія. Картопля фрі по-бельгійськи смажиться в два підходу, що надає готовому картоплі чарівну хрустку скоринку.

Продукти
  • Картопля – 1 кг
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль
  • Майонез для сервірування (за бажанням)
  • Огірки солоні для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Картопля фрі по-бельгійськи? Дуже просто читайте далі...

1. Велике деко застелити паперовими рушниками. Картоплю почистити і порізати брусочками розміром 1х1 см(фото 1).

2. Скласти картоплю у велику миску з крижаною водою.

3. Велику високу сковороду або фритюрницю наповнити маслом, розігріти його до температури 160 градусів.

4. Поки масло нагрівається, картоплю потрібно дістати з води, перекласти на чисте вафельний рушник, добре промакнуть, щоб зібрати з картоплі якомога більше води.

5. Покласти в спеціальну металеву кошик невелику порцію картоплі, занурити в гарячу олію на 4-8 хвилин, до злегка помітного золотистого кольору (фото 2). Викласти картоплю на деко, застелене паперовим рушником. Приготувати так весь картоплю і викласти на деко, дати охолонути.

6. Масло у фритюрниці розігріти до 180 градусів. Невелику порцію злегка обсмаженого картоплі знову помістити в кошик і опустити в розігріту олію, смажити 4 хвилини, до красивого золотистого кольору і хрусткого стану. Перекласти картоплю на сухе паперовий рушник. Обсмажити таким способом весь залишився картоплю. Посипати готову картоплю фрі сіллю.

7. Подавати картоплю фрі гарячим, з майонезом і солоним огірочками (за бажанням).

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору