Картопля «Буланжер»

8

Ще один смачний картоплю, приготовану за французьким рецептом. Свою назву картопля отримав від булочної («буланжері» по-французьки). За традицією французи віддавали готувати страву в найближчу булочну, щоб картопля поволі готувався в її печі. Ми ж готуємо картоплю в духовці.

Продукти
  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста великий - 2 шт. (200 г)
  • вершкове Масло-для змазування форми - 20 г
  • Масло вершкове розбещену - 40 г
  • Бульйон - 200 мл
  • Молоко - 200 мл
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
Покрокове приготування
1 Картопля «Буланжер», шаг 1

Очистити і нарізати картоплю на слайсері тонкими скибочками (2 мм).

:)
2 Картопля «Буланжер», шаг 2

Ріпчасту цибулю теж нарізати тонкими кружечками.

3 Картопля «Буланжер», шаг 3

Картоплю посолити і поперчити.

4 Картопля «Буланжер», шаг 4

Форму (бажано глиняну) змастити маслом.

5 Картопля «Буланжер», шаг 5

Викласти шар картоплі, зверху покласти цибулю. Шари повторити.

6 Картопля «Буланжер», шаг 6

Красивою «черепичкой» викласти останній (верхній) шар картоплі. Змішати гарячий підсолений бульйон (будь-який) і гаряче молоко і залити картоплю. Можна залити одним бульйоном. Рідина не повинна заливати картоплю, а тільки доходити до верхнього шару. Зверху картоплю полити половиною розпущеного вершкового масла. Накрити деко фольгою.
Поставити деко з картоплею в духовку і запікати 40 хвилин при 200 градусах. Потім зняти фольгу, зменшити вогонь в духовці до 180 градусів і запікати ще 40 хвилин.

7 Картопля «Буланжер», шаг 7

За цей час верхній шар картоплі зарум'яниться, рідина повністю вбереться, і картопля стане чудово смачним. Залишилися олією полити зверху готову картоплю.

8 Картопля «Буланжер», шаг 8

Приємного апетиту!

Вгору