Каррі з курки та цвітної капусти

12 4 35 хв.

Курячі стегенця готуються з кольоровою капустою під соусом каррі на кокосовому молоці.

Продукти
  • Курячі стегенця, без шкірки і кісток (нарізані шматочками по 2,5 см) - 330 г
  • Капуста цвітна (розібрана на суцвіття) - 4 склянки (приблизно 1 качан)
  • Перець болгарський червоний (нарізаний смужками) - 1 шт.
  • Баклажан (нарізаний кубиками) - 2 склянки (приблизно ½ плода)
  • Кокосове молоко - 1 стакан
  • Паста каррі зелена - 2 ст. л.
  • або паста каррі червона - 3 ст. л.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Часник (подрібнений) - 3 зубки
  • Бульйон курячий - 1 / 3 склянки
  • Рибний соус - 1 ст. л.
  • Цукор коричневий - 2 ч. л.
  • Базилік, листя свіжі (різані) - 0,25 склянки
  • Цедра лайма дрібна - 1 ч. л.
  • Рис варений, гарячий (гарнір) - 2 склянки
  • Базилік свіжий для сервірування (за бажанням)
  • Лайм, часточки для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Каррі з курки та цвітної капусти? Дуже просто читайте далі...

1. У воке або іншій великій сковороді на середньо-сильному вогні розігріти рослинне масло. Викласти часник, смажити секунд 30.

2. Ввести в сковороду кокосове молоко, бульйон, рибний соус і цукор. Додати пасту каррі, довести суміш до кипіння, готувати близько 5 хвилин. Додати куряче м'ясо, готувати 10 хвилин.

3. Викласти в сковороду цвітну капусту, баклажани, перець, готувати, помішуючи, ще близько 7 хвилин.

4. Зняти сковороду з плити, додати 1/4 склянки базиліка і цедру лайма.

5. Подавати каррі з курки добре з гарячим відварним рисом. Можна посипати листочками базиліку і подати до страви часточки лайма (за бажанням).

Вгору