Короп запечений з лимоном і овочами

Риба, запечена в духовці на «подушці» з моркви і цибулі.

Продукти
  • Короп - 1 шт. (1 кг)
  • Лимон - 1 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Соєвий соус - за смаком
  • Рослинна олія - за смаком
Покрокове приготування
1 Короп запечений з лимоном і овочами, шаг 1

Коропа почистити, добре вимити, відрізати голову і хвіст. Зробити на тушці з двох сторін паралельні надрізи, не зачіпаючи черевце риби.
Цибулю нарізати кільцями, моркву - кружальцями.

:)
2 Короп запечений з лимоном і овочами, шаг 2

Рибу посолити, поперчити. Часточки лимона вставити в розрізи.

3 Короп запечений з лимоном і овочами, шаг 3

Духовку розігріти до 180 градусів. Покрити деко достатньою кількістю фольги, щоб загорнути рибу з овочами.
Викласти на фольгу цибулю і моркву.

4 Короп запечений з лимоном і овочами, шаг 4

На овочі покласти карпа.

5 Короп запечений з лимоном і овочами, шаг 5

Полити рибу соєвим соусом (всередині і зовні) і рослинним маслом (зовні).

6 Короп запечений з лимоном і овочами, шаг 6

Карпа з овочами ретельно загорнути у фольгу і помістити в розігріту духовку на 40 хвилин.

7 Короп запечений з лимоном і овочами, шаг 7

Готову рибу вийняти з духовки, акуратно відкрити фольгу, прибрати лимон і перекласти коропа на тарілку.

8 Короп запечений з лимоном і овочами, шаг 8

На порційну тарілку викласти шматок коропа, а також моркву і цибулю, з якими запікалася риба.
Приємного апетиту!

Вгору