Короп у сметані з овочами, запечена в духовці

11 6 30 хв. 90 хв.

Смачний дзеркальний короп з овочевою подушкою в сметані, запечений у фользі в духовці. Це чеське національне блюдо, яке ми з чоловіком спробували в Чехії на Різдво. Нічого смачнішого я не пробувала! Дізналася рецепт від господині (господы) ресторану, і ось тепер готую карпа, запеченого в сметані, сама і Вам рекомендую!

Продукти
  • Короп - 1 шт. масою 3 кг
  • Цибуля - 3 шт.
  • Морква - 1 шт
  • Сметана - 500 г
  • Кріп - 1 невеликий пучок
  • Часник - 1 зуб.
  • Приправи з розмарином
  • Масло вершкове або рослинне
  • Картопля - 6 шт
  • Сіль
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати коропа в сметані:

1. Почистити коропа від луски, видалити зябра, плавники.

Шаг №2

2. Посолити тушку, посипати приправами з розмарином, сумішшю перців. Залишити на 30 хв. Не забудьте гарний настрій, як у мого чоловіка!

3. Згасити на вершковому маслі до м'якості 300 г цибулі ріпчастої і 1 велику моркву.

4. Відварити до напівготовності 6 картоплин, остудити, порізати на кружечки завтовшки 5 див

Шаг №3

5. Начинити карпа сумішшю цибулі і моркви + рубаний кріп (невеликий пучок) + 1 зубчик часнику (дрібно покришити).

Шаг №4

6. На фольгу викласти подушку з картоплі, зверху укласти карпа, обмазати сметаною, зверху покласти залишився картоплю, кріп.

Шаг №5

7. Загорнути коропа у фольгу. Запекти коропа в сметані в духовці 50 хв. при температурі 170 градусів.

Шаг №6

8. Потім-розгорнути і дати підрум'янитися 5-10 хвилин, може більше, залежить від вашої духовки.

Вгору