Короп з часником по-тржебоньски

6

Ще один чудовий рецепт приготування коропа, пов'язаний зі знаменитим родом Рожмберков. У невеликому містечку Тржебонь 6 листопада 1611 року у віці 72 років помер останній представник знатного роду Петро Вок... Рецепт простий, а карпо з часником і кмином, приготований за цим рецептом, дуже смачний.

Продукти
  • Короп - 1 шт. (у мене невеликий короп вагою 750 г)
  • Часник - 5 зубчиків
  • Кмин - 0,5 чайної ложки
  • Олія рослинна - 2 ст. ложки
  • (можна готувати на смальці)
  • Зелень петрушки - кілька гілочок
  • Сіль
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати коропа з часником і кмином:

Карпа очистити, випатрати. Кмин змолоти. Він, до речі, дуже погано мелеться, але навіть частково розмелений дає дуже сильний запах.

Шаг №2

Відрізати голову і плавники. Розрізати карпа уздовж хребта на дві половинки. Я ще видалила хребет з однієї половинки. На шкірі обох половинок гострим ножем зробити неглибокі поперечні надрізи, щоб при запіканні половинки не жолобилися.

Шаг №3

Часник продавити і розтерти його з сіллю. Половинки карпа з обох сторін натерти часниково-сольовою сумішшю. На деко налити олію, викласти половинки шкірою вгору і посипати кмином.
Духовку нагріти до 180-190 градусів. Запікати карпа з часником і кмином 20-30 хвилин (залежить від його величини). За цей час один раз дістати деко і полити карпа утворився соком.
Запеченого коропа посипати дрібно порізаною петрушкою.

Шаг №4

На гарнір до карпу з часником і кмином можна приготувати картоплю.
Приємного апетиту!

Вгору