Короп а-ля Петро Вок

9

Я не знаю звідки у рецепта таке цікаве назву. Рецепт чеської кухні, а в Чехії карпа дуже поважають. Може такого коропа смаженого назвали по імені кухаря, який придумав цю чудову паніровку саме для карпа. І мені, і всім моїм домочадцям короп смажений а-ля Петро Вок дуже сподобався.

Продукти
  • Короп - 2 карпика загальною вагою 800 г
  • Перець чорний мелений
  • Сіль
  • Кмин сухий - неповна чайна ложка
  • Борошно - 4-5 ст. ложок
  • Мелений червоний перець - неповна чайна ложка
  • Яйця - 2 шт.
  • Часник - 3 зубки
  • Панірувальні сухарі
  • Масло рослинне для смаження
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати смаженого коропа а-ля Петро Вок:
Свіжого коропа очистимо від луски, выпотрошим, вимиємо і обсушим паперовим рушником.

Шаг №2

Поріжемо коропа на шматки, посолити, поперчити свіжомеленим перцем і посиплемо кмином.

Шаг №3

Обваляем коропа в суміші борошна і меленого червоного перцю, а потім з усіх боків намочимо у збитих яйцях з продавлений або тертим часником. Потім обваляем шматки коропа в панірувальних сухарях.

Шаг №4

На розігрітій олії на помірному вогні обсмажимо з обох боків до утворення золотистої скоринки.

Шаг №5

Викладемо на паперові рушники для вбирання зайвої олії.

Шаг №6

Я люблю рибу теплою, а решта чекали, коли охолоне. Могли і не дочекатися - короп смажений дуже смачний.
Приємного апетиту!

Вгору