Смажені карасі в сметані

9 5 90 хв. 115 хв.

Карасі в сметані - рецепт дуже смачного і дуже популярного рибного блюда. Смажені карасі заливаються сметаною, а потім запікаються в духовці. Або смажені карасі в сметані доводяться до готовності на сковороді на малому вогні.

Продукти
  • Карасі - 1 кг (4-6 шт.)
  • Цибуля - 2 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Сметана - 2 склянки (500 г)
  • Сухарі панірувальні - 5-6 ст. ложок
  • Олія - 0,5 склянки
  • Сіль - 2 ч. ложки
  • Зелень петрушки - 0,5 пучка
  • або Зелень кропу - 0,5 пучка
Приготування

Як робити: Смажені карасі в сметані? Дуже просто читайте далі...

1. Щоб позбутися від дрібних кісток спинки, потрібно зробити на спинці карасів надрізи: або поперек риби, або дрібною сіткою - хрест-навхрест.

2. Якщо на сковороду налити трохи оцту і потім сковороду нагріти, то при смаженні масло не буде розбризкуватися.

Покрокове приготування
1 Смажені карасі в сметані, шаг 1

Підготувати інгредієнти.

:)
2 Смажені карасі в сметані, шаг 2

Як приготувати карасів у сметані:

Карасів очистити, випатрати (видалити зябра, але голову залишити), вимити, витерти насухо. Зробити поперечні надрізи на спинці, щоб розрізати дрібні кістки. Посолити. Залишити на 10-15 хвилин.

3 Смажені карасі в сметані, шаг 3

Цибулю очистити і дрібно нашаткувати.

4 Смажені карасі в сметані, шаг 4

Поставити сковороду на вогонь. Налити 1 ст. ложку рослинного масла, розігріти. Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору (10-15 хвилин) на середньому вогні. Час від часу цибулю перемішувати. Вимкнути сковороду і залишити цибулю, щоб охолов.

5 Смажені карасі в сметані, шаг 5

Яйця збити і змішати з цибулею.

6 Смажені карасі в сметані, шаг 6

На широку тарілку насипати панірувальні сухарі.

Поставити суху сковороду на сильний вогонь.

7 Смажені карасі в сметані, шаг 7

Рибу обваляти в яєчно-цибулевої суміші.

8 Смажені карасі в сметані, шаг 8

Потім обваляти рибу в сухарях.

9 Смажені карасі в сметані, шаг 9

Обсмажити на розпеченій сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки. Спочатку обсмажити 3-5 хвилин з одного боку.

10 Смажені карасі в сметані, шаг 10

Потім перевернути рибу і обсмажити 3-5 хвилин з іншого боку.

11 Смажені карасі в сметані, шаг 11

Смажених карасів викласти на сковороду.

12 Смажені карасі в сметані, шаг 12

Карасів залити сметаною. Якщо після смажіння залишилося яйце, можна змішати сметану з яйцем і залити карасів цією сумішшю.

Залитих сметаною карасів доводять до готовності по-різному.

1. Карасів можна загасити. Для цього сковороду з карасями потрібно закрити кришкою і 2 рази довести до кипіння, але не кип'ятити.

2. Можна запекти карасів в духовці. Для цього духовку розігріти, деко встановити приблизно у верхній третині духовки. Запікати карасів потрібно при температурі 180-200 градусів 15-20 хвилин. Потім духовку вимкнути, карасів залишити в духовці.

13 Смажені карасі в сметані, шаг 13

Зелень дрібно нарізати.

14 Смажені карасі в сметані, шаг 14

Смажені карасі в сметані подаються посипаними зеленню петрушки або кропу.

Вгору