Карась, запечений в сметанному соусі

9 3 20 хв. 90 хв.

Карась в сметанному соусі — традиційне блюдо російської кухні.

Продукти
  • Карась — 600 г (3 шт.)
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Масло вершкове — 45 г
  • Картопля — 0,5 кг
  • Сметана — 0,5 л
  • Сир — 20 г
  • Сухарі — 1 ст. ложка
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 1 ч. ложка
Покрокове приготування
1 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 1

Підготувати продукти для приготування карася в сметанному соусі.

:)
2 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 2

Як запекти карася в сметанному соусі:

Картоплю відварити в мундирі. Для цього його потрібно ретельно вимити, залити водою, варити 30 хвилин. Потім охолодити і очистити. Великі бульби розрізати навпіл.

3 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 3

Рибу очистити, випатрати і промити.

4 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 4

Підготовлену тушку риби або порційний шматок посипати сіллю (1 ч. ложка), перцем (0,5 ч. ложки).

5 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 5

З усіх боків запанірувати в борошні.

6 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 6

На сковороді розтопити вершкове масло. Рибу обсмажити на топленому маслі з двох сторін до рум'яної скоринки. Для цього смажити її на сильному вогні спочатку 5 хвилин з одного боку, а потім ще 3 хвилини з іншого боку. Потім рибу вийняти.

7 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 7

Приготувати соус. Для цього в сметану додати борошно, в якій панировали рибу, 1 ч. ложку солі і 0,5 ч. ложки перцю. Перемішати.

8 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 8

Включити духовку.

На сковорідку налити трохи сметанного соусу.

9 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 9

Укласти на нього обсмажену рибу, поруч покласти великі бульби відвареного очищеної картоплі.

10 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 10

Залити рибу і картоплю сметанним соусом. Поставити сковороду в духовку. Запікати 20-30 хвилин при температурі 190 градусів.

11 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 11

Натерти сир.

12 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 12

Дістати сковороду. Рибу посипати сухарями і тертим сиром. За бажанням можна збризнути розтопленим вершковим маслом. Поставити знову в духовку і запекти карася в сметанному соусі так, щоб на рибі утворилася рум'яна кірочка, і вона дійшла до повної готовності (10-15 хвилин).

13 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 13

Зелень нарізати.

14 Карась, запечений в сметанному соусі, шаг 14

Подавати карася в сметанному соусі в тому ж посуді, в якій вона запікалася. При подачі полити олією і посипати зеленню.
Так само можна приготувати ляща і свіжу воблу.

Вгору