Капуста тушкована з грибами

12 4 20 хв. 60 хв.

Чудово поєднується тушкована капуста з грибами. Рецепт використовують свіжу капусту, але можна замінити квашеною.

Продукти
  • Гриби - 500 г
  • Олія рослинна - 5-6 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Томат-пюре - 2 ст. ложки
  • Капуста - 1 кг
  • Оцет 3% - 1 ст. ложка
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Бульйон грибний - 0,5 склянки
  • Перець чорний мелений - 0,25-0,5 ч. л.
  • Сіль - 0,5-1 ст. л.
Приготування

Як робити: Капуста тушкована з грибами? Дуже просто читайте далі...

Порада: Якщо свіжу капусту ви замінили квашеної, то в цьому разі не слід додавати оцет.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати інгредієнти для приготування тушкованої капусти з грибами.

Шаг №2

Як приготувати тушковану капусту з грибами:

Почистити і помити цибулю. Нарізати тонкими кільцями або півкільцями.

Шаг №3

Гриби промити і, при необхідності, очистити. Очищені і промиті свіжі гриби обшпарити окропом, порізати на шматочки.

Шаг №4

Нагріти сковороду, налити 2-3 ст.ложки рослинне масла. Обсмажити гриби на сковороді на середньому вогні разом з цибулею, нарізаною тонкими кільцями(півкільцями). Смажити, помішуючи, 10 хвилин.

Шаг №5

Капусту очистити, при необхідності, від верхніх листків. Очищену капусту нашаткувати, покласти в каструлю, додати столову ложку масла, 1/2 склянки води або грибного бульйону. Після цього накрити каструлю кришкою і тушкувати на маленькому вогні капусту 40 хвилин.

Шаг №6

Потім покласти підсмажені з цибулею гриби, томат-пюре, оцет, цукор, сіль, лавровий лист, перець і добре перемішати.

Шаг №7

Продовжувати гасити капусту з грибами до готовності ще 10 хвилин.

Шаг №8

Розігріти сковороду, налити 2 ст. ложки олії. Додати борошно і обсмажити до однорідного стану, одну хвилинку постійно розмішуючи.

Шаг №9

Коли тушкована капуста з грибами буде готова, додати обсмажену з маслом борошно, розмішати і прокип'ятити.

Шаг №10

Капуста тушкована з грибами готова.
Приємного апетиту!

Вгору