Капуста цвітна, смажена у клярі

8

Один з найпростіших способів приготування кольорової капусти — рецепт цвітної капусти смаженої у фритюрі.

Продукти
  • Капуста цвітна — 700 г
  • Масло рослинне — 2-3 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Для кляру:
  • Борошно — 60 г
  • Молоко або вершки — 40 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Сіль
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування кольорової капусти смаженої у фритюрі.

Шаг №2

Як приготувати цвітну капусту, смажену у фритюрі:

Качани надрізати хрестоподібно по стрижню.

Шаг №3

Закип'ятити воду, посолити її. Опустити качани у воду, злегка відварити в підсоленій воді 5-7 хвилин), відцідити.

Шаг №4

Нарізати порційними шматочками.

Шаг №5

Відокремити білки від жовтків. Білки збити.

Шаг №6

Борошно змішати з молоком або з вершками і жовтками.

Шаг №7

Ввести збиті білки, сіль.

Шаг №8

Скибочки капусти вмочити в кляр.

Шаг №9

На сковороді розігріти рослинне масло.

Капусту обсмажити в олії на середньому вогні спочатку 3 хвилини з одного боку.

Шаг №10

А потім ще 2 хвилини з іншого боку.

Шаг №11

Цвітна капуста, смажена у клярі, готова. Приємного апетиту!

Вгору