Капуста квашена в маринаді (швидкий спосіб)

9 10

«Швидка» квашена капуста або капуста квашена швидкого приготування - цей рецепт квашеної капусти в розсолі особливо популярний. Всього добу, і смачна капуста в маринаді готова.

Продукти
  • Капуста - 1 великий качан
  • Морква 1-2 шт.
  • Буряк 1-2 шт.
  • Часник - 3 зубки
  • Маринад:
  • Вода - 1 л
  • Олія соняшникова - 0,5 склянки
  • Цукор - 1 стакан, Сіль - 2 ст. ложки
  • Оцет 9% - 0,3 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування капусти в маринаді.

Шаг №2

Як приготувати капусту квашену швидкого приготування:

Розрізати качан капусти на 8 частин, вирізати качан. Тонко нашаткувати.

Шаг №3

Очистити, вимити і натерти на тертці моркву.

Шаг №4

Очистити, вимити, натерти на тертці червоний буряк.

Шаг №5

Очистити часник.

Шаг №6

Все викласти шарами в трилітрову банку. Спочатку шар капусти (половину або третину).

Шаг №7

Потім половину або третину буряків.

Шаг №8

І таку ж порцію моркви. Додати 5-8 зубчиків часнику.

Повторити шари ще 1-2 рази.

Шаг №9

Готуємо «швидкий» маринад для капусти: змішати всі інгредієнти.

Шаг №10

Маринад для капусти закип'ятити.

Шаг №11

Залити в банку з овочами.

Шаг №12

Через добу капуста під маринадом готова. Зберігати «швидку» капусту можна в холодильнику.

Вгору