Камбала, запечена з шавлією

13 4

Філе камбали запікається з шавлією в духовці до золотистого кольору.

Продукти
  • Велика Камбала - 1 шт. (приблизно 1 кг)
  • Моркву (рубана) - 1 шт.
  • Цибуля-порей (рубаний) - 1 шт.
  • Селера (рубаний) - 1 пучок
  • Шавлія свіжий (рубаний) - 4 листочка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Петрушка свіжа - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Масло вершкове для змащування форми
  • Сік одного лимона
  • Мускатний горіх мелений - за смаком
  • Лимон, кружечки - 4 шт
  • Сухарі (раскрошенные) - 4 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Цибуля-шніт для прикраси
Приготування

Як робити: Камбала, запечена з шавлією? Дуже просто читайте далі...

1. У риби зрізати філе.

2. Кістки, голову і хвіст скласти у велику каструлю, додати петрушку, моркву, порей, селеру і лавровий лист, насипати сіль, перець, залити водою. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою, готувати близько 1 години. Потім бульйон процідити, охолодити.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Квадратну жаростійку форму змастити вершковим маслом.

4. Порізати філе на 6 смужок. Трохи води розвести з лимонним соком, вмочити в цьому розсолі смужки риби, потім просушити на паперовому рушнику. Посипати рибу мускатним горіхом і сіллю.

5. Викласти смужки риби на підготовлену форму, між рибою викласти скибочки лимона. Залити рибу 200 г рибного бульйону.

6. Посипати камбалу шавлією і сухарями. Зверху викласти шматочки вершкового масла. Помістить в духовку, запікати 20 хвилин.

7. Подавати камбалу, посипавши шниттом.

Вгору