Камбала запечена

6 3 20 хв. 60 хв.

Героїня цього рецепту – всіма улюблена морська риба камбала. Рецепти приготування камбали нескінченно різноманітні, з неї готують і вуха, і холодець, а як смачна смажена камбала! Ми пропонуємо рецепт камбали, запеченої в духовці, найкорисніший спосіб приготування.

Продукти
  • Камбала — 600 г
  • Масло вершкове — 30 г
  • Борошно — 2 ч. ложки
  • Сметана — 100 г
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування запеченої камбали.

Шаг №2

Як приготувати камбалу запечену:

Камбалу очистити від шкіри (за бажанням), випатрати, промити і нарізати на порції. Потім рибу посолити, посипати перцем

Шаг №3

Розтопити масло.

Включити духовку.

Шаг №4

Сковороду змастити маслом.
Рибу укласти на змащений маслом сотейник, добре збризнути маслом, накрити кришкою і запекти в жаровій шафі (30-40 хвилин при температурі 200 градусів).

Шаг №5

Для соусу: борошно обсмажити на сухій сковороді, помішуючи, до кремового кольору (3-4 хвилини).

Шаг №6

Пасероване борошно перемішати зі сметаною.

Шаг №7

Посолити, поперчити, довести до кипіння).

Шаг №8

Запечена камбала при подачі на стіл поливається сметанним соусом.

Вгору