Калья з курки

8

Калья — практично забутий суп російської кухні. Вважається, що калья є родоначальниця розсольників. Готується на рибному або м'ясному бульйоні. Сьогодні рецепт кал'ї на курячому бульйоні.

Продукти
  • Курка або її частини
  • Селера кореневої — 0,25 шт.
  • Петрушка, корінь — 1 шт
  • Морква — 2 шт.
  • Огірки солоні — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Спеції
Покрокове приготування

Шаг №1

Ставимо варитися курячий бульйон. Я використовував суповий набір з спинок курки.

Шаг №2

Час дарма не втрачаємо — нарізаємо соломкою моркву, корінь петрушки, селера, цибуля. Так само нарізаємо огірки.

Шаг №3

Коріння обсмажуємо на олії до рум'яного кольору».

Шаг №4

Нарізані соломкою огірки припускаємо в невеликій кількості води.
На окремій сухій сковорідці трохи обсмажуємо столову ложку борошна і розводимо двома-трьома ложками готового курячого бульйону.

Шаг №5

Закидаємо «борошняну основу» назад в бульйон. І туди ж відправляємо овочі і огірки. Варимо до готовності.
За десять хвилин до закінчення варіння кладемо спеції.
Якщо суп вийшов не дуже гострий, додаємо проціджений і прокип'ячений огірковий розсіл.
Все! Виходить простий і дуже смачний, ароматний суп.
Приємного апетиту!

Вгору