Кальмари в клярі

11 4 40 хв. 40 хв.

Кальмари в клярі — смачна, оригінальна і швидка закуска.

Продукти
  • Кальмари свіжі — 500 г
  • Яйця — 1 шт
  • Молоко — 3 ст. ложки
  • Сіль — 2 щіпки
  • Перець чорний мелений — 1 щіпка
  • Сухарі панірувальні — 3 ст. ложки
  • Борошно — 3 ст. ложки
  • Сир — 100 г
  • Часник — 1-2 зубчики
  • Зелень петрушки — 3-4 гілочки
  • Сметана — 1 склянка
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування кальмарів в клярі.

Шаг №2

Як приготувати кальмари в клярі:

Закип'ятити воду, викласти тушки кальмарів. Кальмари відварити (не більше 3 хвилин).

Шаг №3

Остудити і нарізати кільцями шириною 1 див Обсушити.

Шаг №4

Приготувати кляр: збити яйце з молоком.

Шаг №5

Додати сіль і перець.

Шаг №6

Приготувати панірування: змішати панірувальні сухарі з борошном.

Шаг №7

Кальмари вмочити в кляр.

Шаг №8

Потім в панірування.

Шаг №9

В казанку або каструльці розігріти рослинне масло. Кільця кальмарів обсмажити на рослинному маслі до золотистого кольору (5-7 хвилин) на середньому вогні.

Шаг №10

Приготувати соус: натерти сир.

Шаг №11

Очистити і видавити через землянку часник.

Шаг №12

Дрібно нарізати зелень.

Шаг №13

Змішати сир і часник, додати сметану і покласти нарізану петрушку. Перемішати.

Шаг №14

Кальмари в клярі готові. До столу страву подають із соусом, в який кальмарів слід перед їжею вмочати.

Вгору