Хвіртки (карельські пиріжки)

9 6 60 хв.

Хвіртки - рецепт маленьких карельських пиріжків з прісного тіста на житньому борошні.

Продукти
  • Для тіста:
  • Житнє борошно - 2 склянки, Сметана - 3/4 склянки
  • Молоко - 3/4 склянки
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Для начинки:
  • невеликі Картоплини - 6 штук
  • Сир зернистий - 100 г
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Сіль - щіпка
Приготування

Як робити: Хвіртки (карельські пиріжки)? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати хвіртки:

1. Для начинки картоплю відварити до готовності в підсоленій воді, розім'яти в пюре. Додати розм'якшене масло, сир, яйце, збите віночком, і сіль. Перемішати.

2. Сметану змішати з молоком. Борошно просіяти з сіллю. Додати до борошна сметанную масу, постійно помішуючи. Замісити м'яке, еластичне тісто, при необхідності додавши ще трохи борошна. Загорнути тісто у харчову плівку і залишити на 30 хвилин.

3. Потім тісто розкачати в ковбаску, розрізати її на невеликі шматочки, кожен розкачати до кола товщиною 1,5 мм

4. Покласти на середину тістяного кола 2 ст. л. картопляного пюре. Краї хвіртки злегка загорнути до середини і защипнути. Зробити таким чином всі хвіртки.

5. Розігріти духовку до 200 градусів. Перекласти пиріжки на деко, застелений пекарської папером. Випікати хвіртки в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.

Вгору