Кабачкова ікра смачненька

11 20 хв. 60 хв.

Кабачкова ікра - дуже хороша закуска взимку, і не тільки взимку! Я обсмажувала все окремо, за рахунок цього виходить дуже смачна ікра.

Продукти
  • Кабачок великий - 1 шт
  • Морква - 2 штуки
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Перець гострий (за бажанням) - 1 штука (за смаком)
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста великий - 1 головка
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль
  • Олія рослинна
  • Приправа «Суміш перців»
  • Оцет (есенція 70%) - 1 чайна ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Всі інгредієнти для кабачкової ікри зі свого городу.
Всі овочі потрібно в кількості 2 штуки, якщо кабачок великий - одного вистачить.

Шаг №2

Як приготувати кабачкову ікру:

Чистимо кабачок і всі овочі.

Шаг №3

Кабачки ріжемо на кругляшки, потім навпіл, і на тоненькі часточки. Так кабачок швидко просмажиться.

Шаг №4

Смажимо кабачок протягом 15 хвилин.

Шаг №5

Ріжемо моркву соломкою і смажимо.

Шаг №6

Солимо, додаємо часник (1 зубчик) і приправу «суміш перців».

Шаг №7

Ріжемо цибулю півкільцями.

Шаг №8

Обсмажуємо цибулю і зубчик часнику.

Шаг №9

Ріжемо перець соломкою (можна використовувати як болгарський перець, так і ташкентський, якщо немає домашнього).

Шаг №10

Ріжемо 1 штуку гострого перцю кругляшками. ПОРАДА: якщо ви не дуже любите гострий перець, можна його не додавати або додати за смаком, наприклад половинку або 2 штуки; я додала 1 штуку.

Шаг №11

Обсмажуємо перці разом.

Шаг №12

Ріжемо помідори часточками.

Шаг №13

Обсмажуємо помідори в самому кінці.

Шаг №14

Все складаємо в каструлю з товстими стінками. Я складаю в чавунну каструлю.

Шаг №15

Тушкуємо 10 хвилин, додаємо ще зубчик часнику. За 5 хвилин до кінця додаємо чайну ложку оцту. Треба помішувати.

Шаг №16

В окремий стакан викладаємо невелику порцію.

Шаг №17

Збиваємо блендером. І так всю заготовку.

Шаг №18

Кабачкова ікра готова. Потрібно почекати, поки охолоне.
Якщо ви готували кабачкову ікру на зиму, то стерилізуйте банки і гарячу ікру розкладіть в гарячі стерилізовані банки.

Вгору