Кабачкова ікра на зиму

9 90 хв.

Любите кабачкову ікру, як в дитинстві, з консервної банки?:) Тоді цей рецепт саме для вас.

Продукти
  • Кабачки молоді - 3 кг
  • Томатна паста - 350 г
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Сіль - 1 ст. ложка (за смаком
  • Перець - 0,5 ч. ложки
  • Часник - 7 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 4 шт
  • Морква - 4 шт.
  • Масло рослинне - 150 г (за смаком)
Приготування

Як робити: Кабачкова ікра на зиму? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості інгредієнтів вийде 3 л чудової ікри.

Банки необхідно промити з содою, простерилізувати будь-яким способом. Кришки залити холодною водою, прокип'ятити 1-2 хвилини.

Казанок або миска потрібні ємністю не менше 6 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для ікри перед вами.

Шаг №2

Молоді кабачки помити, можна очистити від шкірки. Нарізати кубиками (розмір приблизно 1х1 см).

Шаг №3

Цибуля ріпчаста почистити, помити, нарізати кубиками.

Шаг №4

Моркву почистити, помити, натерти на крупній тертці.

Шаг №5

Часник очистити.

Шаг №6

Часник дрібно нарубати ножем.

Шаг №7

Розігріти казанок, налити рослинне масло. У гаряче масло, викласти цибулю і моркву. Тушкувати, помішуючи, на середньому вогні близько 5-7 хвилин.

Шаг №8

Потім додати всі інші інгредієнти.

Шаг №9

Все ретельно перемішати.

Шаг №10

Тушкувати 45 хвилин, помішуючи, на середньому вогні до повного розм'якшення овочів.

Шаг №11

Овочеву масу акуратно збити блендером.

Шаг №12

Потім готову ікру довести до кипіння, перекласти в банки і закатати.

Шаг №13

Накрити банки ковдрою до повного охолодження. Кабачкова ікра на зиму готова.
Приємного апетиту!

Вгору