Кабачкова ікра

7 4 45 хв. 115 хв.

Дуже простий рецепт кабачкової ікри. Яскрава літня ікра з кабачків - відмінна закуска.

Продукти
  • Кабачки - 0,5 кг
  • Помідори - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 150-200 г
  • Морква - 150-200 г
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Цукор - 2-3 ч. ложки
  • Оцет столовий - 1-2 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти.

Шаг №2

Все крупно нарізати. Помідори нарізати кубиками.

Шаг №3

Кабачки спочатку очистити від шкірки, а потім теж нарізати кубиками.

Шаг №4

Цибулю очистити і крупно нарізати.

Шаг №5

Морква очистити, вимити і натерти на крупній тертці.

Шаг №6

Тепер потрібно все окремо обсмажити до м'якості на рослинному маслі. Найкраще смажити одночасно на двох сковородах.

Налити 2 ст. ложки олії і на середньому вогні обсмажити помідори (10 хвилин).

Шаг №7

Окремо налити 4 ст. ложки рослинної олії і обсмажити на середньому вогні під кришкою кабачки (15 хвилин). Кожні 5 хвилин кабачки перемішувати.

Шаг №8

Окремо на сковороді розігріти 1 ст. ложку рослинної олії. Викласти цибулю, обсмажити на середньому вогні, помішуючи, до прозорості (5-7 хвилин).

Шаг №9

Окремо на сковороді розігріти 3 ст. ложки. Викласти моркву і обсмажувати її, помішуючи, на середньому вогні до м'якості (10 хвилин).

Шаг №10

Всі овочі з'єднати. Додати 1-1,5 ч. л. солі, 2 ч. л. цукру, 1 ч. л. оцту.

Шаг №11

Овочі подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку. Ще раз добре перемішати. Варити на дуже слабкому вогні, помішуючи, 1-1,5 години.

Шаг №12

Приємного апетиту!

Вгору