Кабачкова ікра

12

Ікра - пальчики оближеш.

Продукти
  • Кабачки великі - 3 шт. (2,5-3 кг)
  • Морква велика - 5 шт. (1-1,5 кг)
  • Перець болгарський - 1-1,5 кг
  • Помідори червоні - 1-1,5 кг
  • Цибуля великий - 5 шт
  • Часник - 1 середня головка
  • Зелень петрушки і кропу - 1 пучок
  • Олія - 0,5 л
  • Оцет 9% - 3 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - за смаком
  • Куркума мелена - 1 ст.ложка
Приготування

Як робити: Кабачкова ікра? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати ікру кабачкову на зиму:

1. Цибулю нашаткувати середньо. Моркву можна натерти на тертці або подрібнити у м'ясорубці. Перець нарізати кубиками. Помідори ошкуріть (для зручності опустити їх в окріп на 5 хв. і відразу під холодну воду). Часник нашаткувати. Кабачки (без шкірочки) нарізати кубиками (якщо кабачок водянистий, віджати). Зелень нарізати зазвичай.

2. В посуд, В якому будете варити ікру, влити олію, розігріти і опустити туди цибулю, обсмажити 15 хвилин, помішуючи.

3. Потім додати моркву, ще 10-15 хвилин, помішуючи.

4. Помідори, зелень, часник пропустити через м'ясорубку, додати оцет, сіль, цукор і додати до суміші цибулі і моркви - все добре розмішати, дати закипіти, проварити 5 хвилин.

5. Додати кабачки з перцем. Варити годину або трохи більше, щоб рідина випарувалася.

6. Потім додати ложку куркуми (можна за смаком чорний мелений перець, уцхо і хмелі-сунелі), всю цю масу блендером пропюрировать і дати ще 5 хвилин проваритися.

7. В гарячі стерилізовані банки (я стерилизую в духовці) розкласти гарячу ікру і закатати. Я заздалегідь готую конверт з пледа і ставлю туди банки «вниз головою». Всі закутую і залишаю ікру кабачкову на пару годин.

Потім остудити і зберігати кабачкову ікру, де Ви звичайно це робите.

Приємного апетиту!

Вгору