Кабачки, запечені в сметані

7 6 20 хв. 80 хв.

Кабачки в сметані — ніжне легке овочеве блюдо, яке готується швидко і просто. З безлічі рецептів кабачків в сметані сьогодні ми вибрали запікання в духовці.

Продукти
  • Кабачки — 1 кг.
  • Сметана — 1 склянка
  • Яйце — 3 шт.
  • Масло вершкове — 50 г
  • Зелень петрушки — 3-4 гілочки
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений — 0,25-0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування кабачків в сметані.

Шаг №2

Як приготувати кабачки в сметані:

Кабачки очистити і вимити. Якщо шкірка тверда, її можна зрізати.
Нарізати кружальцями завтовшки 1 див

Шаг №3

Посолити, поперчити, залишити на 10 хвилин.

Шаг №4

Перекласти в каструлю. Залити сметаною (всієї), перемішати.

Шаг №5

Припустити з сметаною до готовності. Для цього накрити кришкою і поставити на повільний вогонь на 30 хвилин. Кабачки виділяють сік, тому воду можна не додавати.

Шаг №6

Зелень нарізати.

Шаг №7

Припущені кабачки вийняти. Утворилася рідина охолодити, додати яйця, сіль, зелень і ретельно перемішати.

Шаг №8

Сковороду ретельно і густо змастити маслом.
Кабачки викласти на змащену маслом сковороду в один або два шари.

Шаг №9

Залити сметанно-яєчною сумішшю.

Включити духовку.

Шаг №10

Запекти кабачки в сметані в духовій шафі при температурі 180 градусів. Запікати потрібно до загустіння заливки (приблизно 30 хвилин).

До столу кабачки тушковані в сметані подати, поливши розтопленим маслом.

Вгору