Кабачки з баклажанної ікрою

11 4 30 хв. 60 хв.

Смачне овочеве блюдо. Баклажанна ікра з дрібно нарізаних овочів викладається на обсмажені кабачки. Дуже смачно в холодному вигляді, як закуска.

Продукти
  • Кабачок великий - 1 шт. (500 г)
  • Баклажан - 1-2 шт. (350 р)
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Помідори - 1-2 шт. (200 г)
  • Цибуля ріпчаста, невеликий - 1 шт. (50 г)
  • Часник - 4 зубки
  • Зелень петрушки - кілька гілочок
  • Олія рослинна - близько 50 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Прянощі (приправа «Ароматні трави») - за смаком
Покрокове приготування
1 Кабачки з баклажанної ікрою, шаг 1

Всі овочі вимити. Молодий кабачок з м'якою шкіркою чистити не треба. Очистити перець від насіння.
Нарізати кабачок кружечками завтовшки 0,5 див Цибуля, баклажани, перець і помідори нарізати дрібними кубиками.

:)
2 Кабачки з баклажанної ікрою, шаг 2

На 2-х ст. ложки розігрітого на сковороді олії обсмажити цибулю, помішуючи.
Додати баклажани. Смажити, помішуючи, 10 хвилин на помірному вогні.

3 Кабачки з баклажанної ікрою, шаг 3

Додати перець. Смажити 5-7 хвилин.

4 Кабачки з баклажанної ікрою, шаг 4

Додати помідори. Перемішати і тушкувати під кришкою до готовності (10-12 хвилин).
Кількість овочів можна взяти по своєму смаку.

5 Кабачки з баклажанної ікрою, шаг 5

В кінці посолити, поперчити, додати трав, продавлений часник і рубану петрушку.

6 Кабачки з баклажанної ікрою, шаг 6

Кабачки до м'якості обсмажити на розігрітій олії. Викласти на серветки для вбирання зайвого жиру. Посолити.

7 Кабачки з баклажанної ікрою, шаг 7

На кабачки викласти баклажанну ікру. Прикрасити зеленою петрушкою.

8 Кабачки з баклажанної ікрою, шаг 8

Можна кабачкові кружечки з ікрою скласти стопкою (по 3-4 штучки). Отримаємо кабачковий мільфей з баклажанної ікрою.

Приємного апетиту!

Вгору