Кабачки по-українськи

7

Гостренькі закуска з смажених кабачків. Рецепт кабачків по-українськи на зиму — то, що треба!

Продукти
  • Кабачки молоді — 1,5-1,7 кг
  • Олія рослинна — 100-120 мл
  • Часник — 4-5 зубків
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Сіль — 1,5 ч. ложки
  • Оцет 9% — 3-4 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для кабачків по-українськи.

Шаг №2

Як приготувати кабачки по-українськи на зиму:

Свіжі кабачки діаметром не більше 5-6 см вимити щіткою в холодній воді, прополоскати проточною водою, відрізати плодоніжки і нарізати кружальцями завтовшки не більше 2,5 див

Шаг №3

Нарізані кабачки обсмажити в прожареному рослинному маслі до золотистого кольору.
Для цього на сковороду влити 1 ст. ложку масла, розігріти його. Викласти порцію кабачків, смажити їх на середньо-сильному вогні 2-3 хвилини (до золотистого кольору).

Шаг №4

Потім перевернути кружечки і смажити їх з іншого боку ще 2 хвилини.

Шаг №5

Обсмажені кабачки викласти в один шар для охолодження.

Точно також смажити порціями інші кабачки, підливаючи масло у міру необхідності.

Шаг №6

Часник очистити, дрібно нарізати і ретельно розтерти в ступці або на дошці.

Шаг №7

Петрушку і кріп вимити в проточній воді, дати їй стекти, нарізати зелень шматочками довжиною 1,5-2 див.

Шаг №8

На дно чистої сухої банки налити рослинне масло і оцет, насипати сіль, додати зелень петрушки, розтертий часник.

Шаг №9

Потім щільно укласти обсмажені кабачки. Банки наповнювати на 2 см нижче верху горлечка.

Шаг №10

Накрити прокип'яченими лакованими кришками і встановити в каструлю з водою, нагрітою до 60 °С, для стерилізації. Час стерилізації при 100 °С для банок місткістю 0,5 л — 20-25 хв, 1 л — 40 хв. Після обробки банки герметично закупорити, перевернути вниз шийкою і охолодити.

Шаг №11

Кабачки по-українськи на зиму готові!

З даної кількості кабачків виходить 3 банки ємністю 400 мл

Вгору