Кабачки консервовані

10

Консервовані кабачки (цукіні) на зиму.

Продукти
  • (на 1-літрову банку)
  • Кабачки (цукіні) молоді (без насіння) — 1-2 шт.
  • Гвоздика — 2 шт.
  • Чорний перець горошком — 5-6 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Лист хрону (або корінь хрону)
  • Насіння кропу — 1 парасольку
  • Сіль (кам'яна) (не йодована!) — 1 ст. ложка
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Оцет столовий 9% — 3 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Кабачки (цукіні) нарізати кружечками, товщиною приблизно 1 см

Шаг №2

У підготовлену (стерилізовану) банку покласти гвоздику і чорний перець горошком.

Шаг №3

Додати лавровий лист.

Шаг №4

Лист хрону.

Шаг №5

Парасолька кропу.

Шаг №6

Укласти кружечки кабачка в банку досить щільно.

Шаг №7

Залити кабачки в банку окропом так, щоб вода повністю покрила.

Шаг №8

Прикрити кришкою і залишити на 10 хвилин.

Шаг №9

Воду злити в каструлю, довести до кипіння.

Шаг №10

Другий раз залити кабачки в банку окропом.

Шаг №11

Прикрити кришкою і знову залишити на 10 хвилин.

Шаг №12

Злити воду в каструлю, додати сіль, цукор. Довести до кипіння.

Шаг №13

В банку з кабачками влити оцет.

Шаг №14

Залити кабачки киплячим розсолом.

Шаг №15

Закрити (закатати) банку кришкою. Банку перевернути, укутати і залишити на 5-6 годин.

Шаг №16

Вгору