Кабачки фаршировані (овочеві)

11 6 70 хв.

Запропоную до обіду рецепт фаршированих кабачків з рисом і овочами. Бюджетний варіант.

Продукти
  • Кабачки молоді — 1 кг
  • Рис — 1-1,5 склянки
  • Морква — 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2-3 шт
  • Зелень — 1 пучок
  • Томат-паста — 1-2 ст. ложки
  • або помідори — 3-4 шт.
  • Масло рослинне — 3-4 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Вода — 400 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати кабачки, фаршировані рисом і овочами:

Кабачки вимити, відрізати хвостик. Розрізати на 2-3 частини.

Шаг №2

Ложкою вийняти серединку (залишати денце).

Шаг №3

Приготувати начинку. Для цього вимити і дрібно нарізати зелень.

Шаг №4

Очистити, вимити цибулю і моркву. Цибулю нарізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці.

Шаг №5

Розігріти сковороду. Налити рослинне масло. У гаряче масло, викласти цибулю і моркву. Тушкувати, помішуючи, 3-4 хвилини на середньому вогні.

Шаг №6

Промити рис. У миску викласти рис, зелень, цибулю і моркву. Посолити. Добре перемішати.

Шаг №7

Кожен стаканчик кабачка нафарширувати і поставити вертикально в каструлю.

Шаг №8

У сковороді довести до кипіння воду, додати томат (або свіжі терті помідори). Посолити, поперчити.

Шаг №9

Фаршировані кабачки залити заливкою.

Шаг №10

Кабачки накрити тарілкою (щоб не спливали при кипінні), поставити на вогонь. Довести до кипіння. Накрити кришкою. Варити фаршировані кабачки на самому маленькому вогні до готовності (близько 40-50 хвилин).
Кабачки, фаршировані овочами та рисом готові. Приємного апетиту!

Вгору