Кабачки фаршировані (овочеві)

11 6 70 хв.

Запропоную до обіду рецепт фаршированих кабачків з рисом і овочами. Бюджетний варіант.

Продукти
  • Кабачки молоді — 1 кг
  • Рис — 1-1,5 склянки
  • Морква — 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2-3 шт
  • Зелень — 1 пучок
  • Томат-паста — 1-2 ст. ложки
  • або помідори — 3-4 шт.
  • Масло рослинне — 3-4 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Вода — 400 мл
Покрокове приготування
1 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 1

Як приготувати кабачки, фаршировані рисом і овочами:

Кабачки вимити, відрізати хвостик. Розрізати на 2-3 частини.

:)
2 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 2

Ложкою вийняти серединку (залишати денце).

3 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 3

Приготувати начинку. Для цього вимити і дрібно нарізати зелень.

4 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 4

Очистити, вимити цибулю і моркву. Цибулю нарізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці.

5 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 5

Розігріти сковороду. Налити рослинне масло. У гаряче масло, викласти цибулю і моркву. Тушкувати, помішуючи, 3-4 хвилини на середньому вогні.

6 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 6

Промити рис. У миску викласти рис, зелень, цибулю і моркву. Посолити. Добре перемішати.

7 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 7

Кожен стаканчик кабачка нафарширувати і поставити вертикально в каструлю.

8 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 8

У сковороді довести до кипіння воду, додати томат (або свіжі терті помідори). Посолити, поперчити.

9 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 9

Фаршировані кабачки залити заливкою.

10 Кабачки фаршировані (овочеві), шаг 10

Кабачки накрити тарілкою (щоб не спливали при кипінні), поставити на вогонь. Довести до кипіння. Накрити кришкою. Варити фаршировані кабачки на самому маленькому вогні до готовності (близько 40-50 хвилин).
Кабачки, фаршировані овочами та рисом готові. Приємного апетиту!

Вгору