Кабачки-банани

5

Запропонуємо на зиму заготовити кабачки-«банани». Рецепт із серії «Дешево і сердито» з простих продуктів. Смак кабачків — банановий, і чудовий компот на додачу.

Продукти
  • На 3-хлитровую банку:
  • Кабачки — 2-3 шт.
  • Алича — 1 склянка
  • Для сиропу:
  • Вода — 1 л
  • Цукор — 200 г, Лимонна кислота — на кінчику ножа
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом кабачків-«бананів» перед вами.

Шаг №2

Як приготувати кабачки-«банани»:

Аличу перебрати, очистити від хвостиків, вимити.

Шаг №3

Кабачки вимити, очистити.

Шаг №4

Кабачки нарізати смужками.

Шаг №5

Банки добре промити. Підготовлені кабачки розкласти по 3-літровим банкам, додавши в кожну по 1 склянці аличі.

Шаг №6

Чайник закип'ятити. Залити все 2 рази окропом. Для цього потрібно спочатку залити окропом на 20 хвилин, потім воду злити, а кабачки з аличею залити окропом вдруге на 20 хвилин.

Шаг №7

Злити воду в каструлю. Зварити сироп. Для цього у воді розчинити цукор. Закип'ятити, додати лимонну кислоту.

Шаг №8

Банки в 3-й раз залити сиропом. Закатати.

Шаг №9

Кабачки-«банани» готові.
Приємного апетиту!

Вгору