Жюльєн з куркою і печерицями

9 4 20 хв. 50 хв.

Просте, але в той же час вишукана страва з печериць з куркою з красивим французьким назвою. Жюльєн з куркою і грибами можна приготувати як у порційному посуді, так і в сковороді.

Продукти
  • Куряче філе - 350 г
  • Печериці - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сметана - 150 г
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Сир твердий - 400 г
  • Масло рослинне - 3-4 ст. ложки (скільки піде)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка (за смаком)
  • Сіль - 1 ч. ложки (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для жюльєна з відварної курки з печерицями перед вами.

Шаг №2

Як приготувати жульєн з печериць з куркою:

М'ясо курки помити, викласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, посолити. Зварити у підсоленій воді до готовності на середньому вогні (близько 20-25 хвилин).

Шаг №3

М'ясо вийняти, злегка охолодити і дрібно нарізати.

Шаг №4

Очистити, помити і нашаткувати цибулю.

Шаг №5

Потім помити, нарізати гриби.

Шаг №6

Гриби посолити, перемішати.

Шаг №7

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти цибулю.

Шаг №8

А потім гриби, обсмажити їх з цибулею в олії, на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин.

Шаг №9

На сухій сковороді злегка обсмажити борошно, на середньому вогні, помішуючи, близько 2-3 хвилин.

Шаг №10

Додати сметану, посолити, поперчити.

Шаг №11

Соус перемішати, довести до кипіння.

Шаг №12

Додати куряче м'ясо до грибів.

Шаг №13

Перемішати і викласти в жаростійку форму або сковороду без ручки.
Включити духовку.

Шаг №14

Залити соусом і тушкувати печериці з куркою на слабкому вогні 10-15 хвилин.

Шаг №15

Потім накрити кришкою і поставити печериці з куркою в нагріту духовку на середню полицю. Запікати жульєн з печериць і курки при температурі 190 градусів 15 хвилин.

Шаг №16

Твердий сир натерти на крупній тертці.

Шаг №17

Через 15 хвилин після початку запікання посипати жульєн з печериць і курки тертим сиром.

Шаг №18

Залишити жульєн з куркою і печерицями в духовці, не накриваючи, ще на кілька хвилин (2-3 хвилини), щоб сир розплавився.

Шаг №19

Жюльєн з куркою і печерицями готовий!
Приємного апетиту!

Вгору