Жульєн з курячими грудками

11 4 60 хв. 90 хв.

Від редакції. Чудовий рецепт жульєна з куркою пропонує один з наших авторів. Процес приготування страви описаний докладно, доступно та зрозуміло. Смачний курячий жульєн зробити неважко, а їсти — одне задоволення...

Продукти
  • Куряче філе — 200 г
  • Печериці — 400 г
  • Цибуля — 2 головки
  • Вершки — 300-400 мл
  • М'ята свіжа — 1 гілочка
  • Сир Тильзитер вершковий — нарізка 200 г
  • Сіль — 1-2 ч. ложки (за смаком
  • Перець — на кінчику ножа (за смаком)
  • Естрагон — 1-2 гілочки (за смаком)
  • М'ята — 2-3 гілочки (за смаком
  • Масло вершкове — 50 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом жульєна з куркою перед вами.

У нашій родині здавна любили французьку кухню, пізніше довелося вдосконалюватися. Ось так, за 6 років було досягнуто смакової максимум при приготуванні цієї страви...

Шаг №2

Отже, буду описувати поетапно. Як приготувати курячий жульєн:

Гриби:
— (свіжі) почистити, нам знадобляться тільки капелюшки;
— (морожені) обдати гарячою водою;

Шаг №3

У каструльку налити воду (1 л), поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити (1 ч. ложка солі), викласти гриби. Гриби відварити у трохи підсоленій воді 5-10 хв.

Шаг №4

Цибуля:
— почистити;
— порізати кубиками;

Шаг №5

Розігріти сковороду, викласти вершкове (оливкова) олія (20 г). У гаряче масло викласти цибулю, обсмажити на вершковому (або оливковій) олії, помішуючи, на середньому вогні 2-3 хвилини.

Шаг №6

Курячі грудки:
— вимити;
— порізати кубиками 2х2 див.

Шаг №7

Гриби відварені відкинути на друшляк.

Шаг №8

Зелень промити, дрібно нарізати.

Шаг №9

Розігріти іншу сковороду, додати масло (25 г). У гаряче масло викласти підготовлене м'ясо. Курячі грудки обсмажити окремо з невеликою кількістю олії на невеликому вогні, помішуючи, близько 10-15 хвилин.

Шаг №10

В обсмажену цибулю необхідно викласти підготовлені гриби і продовжити обсмажування на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

лук-гриби влити вершки 15%-35% (жирність вершків залежить від вашого ставлення до власної фігури), постійно помішуючи, посолити і поперчити. Можна додати по щіпці естрагону, м'яти. Після 10 хвилин обсмажування — зняти з плити.

Шаг №11

Включити духовку. Кокотниці або будь-яка зручна порційна посуд, призначена для духового шафи, заздалегідь повинні бути змазані тонким шаром вершкового масла.

Шаг №12

На дно горщиків (у нас 4 шт. Так, що всі продукти ділимо на 4 частини) викласти рівномірно куряче м'ясо, на нього — листочок свіжої м'яти.

Шаг №13

Зверху — гриби-цибулю.

Шаг №14

А на завершення я не пропоную терти сир, найкраще накрити тонкою сирної пластиною сиру, так як вона не дасть зайвий раз випаровуватися вершків.

Шаг №15

Випікати жульєн курячий в духовій шафі при 200 градусах до утворення рум'яної скоринки (10-15 хвилин).
Жульєн з курячими грудками готовий!

Шаг №16

Прикрасити курячий жульєн свіжою м'ятою або злегка бланшированными кільцями цибулі-порею.
Приємного апетиту!

Вгору