Жульєн з грибів

9 6 40 хв. 60 хв.

Жульєн з грибів - дуже смачне і нескладне блюдо. Класичний рецепт жульєна з грибами вимагає спеціальних жаростійких формочок з ручками - кокотниць. Однак можна жульєн з грибами подати і в горщиках. Відмінно вийде цю страву в сковороді.

Продукти
  • Гриби свіжі (печериці) - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 500 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Сир твердий - за смаком
  • Рослинна олія - скільки піде
  • Для соусу:
  • Сметана - 0,5 л
  • Борошно - 1-2 ст. л.
  • Вода - 0,5 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для жульєна з грибами перед Вами.

Шаг №2

Почистити і помити цибулю. Дрібно нарізати.

Шаг №3

Почистити, помити і дрібно нарізати свіжі гриби.

Шаг №4

Нагріти сковороду, налити рослинне масло 4-5 ст. ложок. Помішуючи, обсмажити гриби з цибулею на рослинному маслі на середньому вогні до золотистого кольору.

Шаг №5

Приготувати соус. Закип'ятити 0,5 л води. Сметану залити окропом, перемішати.

Шаг №6

Додати борошно.

Шаг №7

І знову добре перемішати.

Шаг №8

Залити цим соусом гриби з цибулею. Посолити, поперчити.

Шаг №9

Добре перемішати. Тушкувати, помішуючи, на повільному вогні до готовності. Хвилин 10-15. Включити духовку, нехай нагріється.

Шаг №10

Натерти на крупну тертку сир.

Шаг №11

Розкласти гриби в кокотниці або в горщики (можна залишити їх у сковороді або в інший жароміцної посуді, в якій гриби готувалися). Посипати тертим сиром.

Шаг №12

Не накриваючи, помістити в розігріту духовку на середню полицю на кілька хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Шаг №13

Жульєн з грибів готовий. Подавати жульєн з грибів гарячим.

Шаг №14

Приємного апетиту.

Вгору