Жульєн з грибів

9 6 40 хв. 60 хв.

Жульєн з грибів - дуже смачне і нескладне блюдо. Класичний рецепт жульєна з грибами вимагає спеціальних жаростійких формочок з ручками - кокотниць. Однак можна жульєн з грибами подати і в горщиках. Відмінно вийде цю страву в сковороді.

Продукти
  • Гриби свіжі (печериці) - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 500 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Сир твердий - за смаком
  • Рослинна олія - скільки піде
  • Для соусу:
  • Сметана - 0,5 л
  • Борошно - 1-2 ст. л.
  • Вода - 0,5 л
Покрокове приготування
1 Жульєн з грибів, шаг 1

Інгредієнти для жульєна з грибами перед Вами.

:)
2 Жульєн з грибів, шаг 2

Почистити і помити цибулю. Дрібно нарізати.

3 Жульєн з грибів, шаг 3

Почистити, помити і дрібно нарізати свіжі гриби.

4 Жульєн з грибів, шаг 4

Нагріти сковороду, налити рослинне масло 4-5 ст. ложок. Помішуючи, обсмажити гриби з цибулею на рослинному маслі на середньому вогні до золотистого кольору.

5 Жульєн з грибів, шаг 5

Приготувати соус. Закип'ятити 0,5 л води. Сметану залити окропом, перемішати.

6 Жульєн з грибів, шаг 6

Додати борошно.

7 Жульєн з грибів, шаг 7

І знову добре перемішати.

8 Жульєн з грибів, шаг 8

Залити цим соусом гриби з цибулею. Посолити, поперчити.

9 Жульєн з грибів, шаг 9

Добре перемішати. Тушкувати, помішуючи, на повільному вогні до готовності. Хвилин 10-15. Включити духовку, нехай нагріється.

10 Жульєн з грибів, шаг 10

Натерти на крупну тертку сир.

11 Жульєн з грибів, шаг 11

Розкласти гриби в кокотниці або в горщики (можна залишити їх у сковороді або в інший жароміцної посуді, в якій гриби готувалися). Посипати тертим сиром.

12 Жульєн з грибів, шаг 12

Не накриваючи, помістити в розігріту духовку на середню полицю на кілька хвилин до утворення рум'яної скоринки.

13 Жульєн з грибів, шаг 13

Жульєн з грибів готовий. Подавати жульєн з грибів гарячим.

14 Жульєн з грибів, шаг 14

Приємного апетиту.

Вгору