Joulutortut — фінські різдвяні зірочки

3 6 10 хв. 30 хв.

Листкові зірочки подаються традиційно на всіх фінських столах на Різдво. Ці слойки з варенням так подобаються чоловікові, що я готую їх у прості дні.

Продукти
  • Листкове тісто (готове, заморожене) — 500 грам
  • Варення густе (повидло)
  • Цукрова пудра
Покрокове приготування

Шаг №1

Листкове тісто виймаємо з морозилки, даємо відійти 15 хвилин.
Далі нарізаємо квадратами (у мене листи тесту прямокутні, тому з однієї 100-грамової пластини — 2 квадрата).

Шаг №2

Далі надрізах всі кути, але не дорізуючи до середини 1-2 див.
Далі — загинаємо куточки в центр. Один загнули, один — тієї ж сторони — пропустили, 1 загнули, 1 пропустили. І так 4 кута у нас виявляться в центрі. Скріплюємо куточки.

Шаг №3

Зверху кладемо в центр по 0,5 ч. л. варення.

Шаг №4

Ставимо в попередньо розігріту духовку і випікаємо 10-15 хвилин при 200-220 градусах.
Готові зірочки посипаємо пудрою.

Вгору